Coronavirus en kerkdiensten

Het kabinet heeft ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Helaas raakt dit ook de manier waarop wij kerkdiensten en andere activiteiten vormgeven.

We zijn van mening dat de ernst van de coronasituatie van ons vraagt om extra maatregelen te nemen om het aantal contacten te beperken. We willen daarin ook solidair zijn naar onze omgeving. Tegelijkertijd weegt het (geestelijk) welzijn van gemeenteleden zwaar en komt dat ernstig in het gedrang door kerkdiensten enkel online te laten meemaken.

Dit is voor ons reden om gebruik te maken van de ruimte die er is en in de periode tot en met zondag 9 januari steeds 50 bezoekers (inclusief kinderen, exclusief personeel) uit te nodigen voor de diensten. We begrijpen het natuurlijk ook als u er zelf voor kiest de diensten thuis mee te beleven.

Gemeenteleden zijn per mail en via de app Scipio op de hoogte gebracht van de indeling en kunnen zich via Scipio aanmelden. In elke dienst zal beperkt ruimte zijn voor gasten. Als u een kerkdienst wilt bijwonen, mail dan naar aanmelden@cgk-utrechtwest.nl.

Voor het bijwonen van kerkdiensten is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Het past niet in het kerkelijk denken om van tevoren te controleren of mensen welkom zijn. Dit betekent dat we weer 1,5 meter afstand zullen houden en bij binnenkomst en verlaten van het kerkgebouw een mondkapje dragen.

We blijven het kerkgebouw goed ventileren. Het kan daarom soms kouder zijn dan u misschien aangenaam vindt. Collecteren doen we digitaal. Bij de uitgang zijn collectezakken beschikbaar voor wie graag contant geeft.

Verder bent u van harte welkom om onze diensten online te volgen. Dat kan live elke zondag om 10 en 17 uur* in het Nederlands en om 14 uur* in het Engels en Nederlands via de pagina Kerkdiensten beluisteren (audio) of Kerkdienst in beeld (beeld+audio). De beelduitzendingen zijn ook te vinden op ons YouTube-kanaal.

Gewijzigde aanvangstijden
In verband met de eerder ingestelde ‘avond-lockdown’ zijn de aanvangstijden van onze middagdiensten gewijzigd. De ICF-dienst begint om 13.30 uur en de Nederlandstalige dienst om 15.45 uur. Dit geldt (in elk geval) voor de diensten tot en met 9 januari, ook de dienst op Oudjaarsdag begint om 15.45 uur.

Geplaatst in Home, Nieuwsberichten.