Coronavirus en kerkdiensten

Per 25 februari vervalt de anderhalvemetermaatregel. Dit betekent het einde van vrijwel alle beperkingen in de kerkdiensten en andere activiteiten van onze gemeente.

We willen dankbaar gebruik maken van de ruimte die dit biedt. Tegelijk willen we aandacht houden voor wie zich hier nog niet helemaal veilig bij voelt. We laten daarom de afstandsregel los, maar reserveren in het kerkgebouw wel een “anderhalvemetervak” voor wie wel graag afstand houdt.

Per zondag 27 februari geldt:

• Aanmelden voor kerkdiensten is niet langer nodig en het rooster vervalt;
  • U mag in het kerkgebouw uw eigen plaats kiezen;
  • Mondkapjesplicht vervalt;
  • Het rechtervak is gereserveerd voor wie graag afstand houdt;
  • Kinderen mogen tijdens de dienst weer naar de crèche worden gebracht;
  • Kussens, Bijbels en Weerklankbundels kunnen weer geleend worden.

We blijven het kerkgebouw goed ventileren. Het kan daarom soms kouder zijn dan u misschien aangenaam vindt.
Daarnaast blijven de volgende basismaatregelen gelden:

• Blijf thuis bij klachten en doe direct een test;
  • Schud geen handen, ook niet bij felicitaties na bijvoorbeeld een doopdienst.

We zijn dankbaar dat we weer vrijwel zonder beperkingen samen kunnen komen.

Overigens is het ook mogelijk om onze diensten online te volgen. Dat kan live elke zondag om 10 en 17 uur in het Nederlands en om 14 uur in het Engels en Nederlands via de pagina Kerkdiensten beluisteren (audio) of Kerkdienst in beeld (beeld+audio). De beelduitzendingen zijn ook te vinden op ons YouTube-kanaal.

Geplaatst in Home, Nieuwsberichten.