Coronavirus en kerkdiensten

Het kabinet heeft ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Helaas raakt dit ook de manier waarop wij kerkdiensten en andere activiteiten vormgeven.

We zijn van mening dat de ernst van de coronasituatie van ons vraagt om extra maatregelen te nemen om het aantal contacten te beperken. We willen daarin ook solidair zijn naar onze omgeving. Tegelijkertijd weegt het (geestelijk) welzijn van gemeenteleden zwaar en komt dat ernstig in het gedrang door kerkdiensten enkel online te laten meemaken.

Dit is voor ons reden om gebruik te maken van de ruimte die er is en in de periode tot en met zondag 9 januari steeds 50 bezoekers (inclusief kinderen, exclusief personeel) uit te nodigen voor de diensten. We begrijpen het natuurlijk ook als u er zelf voor kiest de diensten thuis mee te beleven.

Gemeenteleden zijn per mail en via de app Scipio op de hoogte gebracht van de indeling en kunnen zich via Scipio aanmelden. In elke dienst zal beperkt ruimte zijn voor gasten. Als u een kerkdienst wilt bijwonen, mail dan naar aanmelden@cgk-utrechtwest.nl.

Voor het bijwonen van kerkdiensten is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Het past niet in het kerkelijk denken om van tevoren te controleren of mensen welkom zijn. Dit betekent dat we weer 1,5 meter afstand zullen houden en bij binnenkomst en verlaten van het kerkgebouw een mondkapje dragen.

We blijven het kerkgebouw goed ventileren. Het kan daarom soms kouder zijn dan u misschien aangenaam vindt. Collecteren doen we digitaal. Bij de uitgang zijn collectezakken beschikbaar voor wie graag contant geeft.

Verder bent u van harte welkom om onze diensten online te volgen. Dat kan live elke zondag om 10 en 17 uur* in het Nederlands en om 14 uur* in het Engels en Nederlands via de pagina Kerkdiensten beluisteren (audio) of Kerkdienst in beeld (beeld+audio). De beelduitzendingen zijn ook te vinden op ons YouTube-kanaal.

Gewijzigde aanvangstijden
In verband met de eerder ingestelde ‘avond-lockdown’ zijn de aanvangstijden van onze middagdiensten gewijzigd. De ICF-dienst begint om 13.30 uur en de Nederlandstalige dienst om 15.45 uur. Dit geldt (in elk geval) voor de diensten tot en met 9 januari, ook de dienst op Oudjaarsdag begint om 15.45 uur.

Alpha-cursus

Wat is het doel van mijn leven? Wat moet ik met het christelijk geloof? Allemaal vragen die je kan stellen op Alpha!
Tijdens tien leerzame en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Vanaf 7 oktober organiseren wij een Alpha-cursus in onze kerk. De avonden starten om 17.45 (inloop), vervolgens eten we met elkaar en rond 21.30 ronden we af.

Heb jij interesse? Welkom! Of ken je mensen die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof? Vertel ze dan dat wij deze cursus organiseren. Aanmelden en meer informatie kan via alpha@cgk-utrechtwest.nl.

Cursus voorbereiding belijdenis-doen

Ben je eraan toe om volwaardig lid te worden van de kerk? Of juist op zoek een plek waar je je vragen over God, de kerk en de wereld kwijt kunt? Op maandag 21 september begint in de Mattheuskerk de belijdeniscatechisatie. Welkom!

In 20 avonden bespreken we de hoofdlijnen van de Bijbel. Wie is God? Wie ben ik? Hoe kijk ik naar de wereld? En hoe leef ik met Hem en anderen? We luisteren naar de antwoorden die anderen in de gereformeerde traditie op die vragen gaven en oefenen ons in Bijbellezen en bidden. Ook gaan we de gemeente in om kennis te maken en je plekje en taak te vinden in de gemeenschap die Jezus aanbidt.

Wees welkom! Opgeven kan via een mail aan predikant@cgk-utrechtwest.nl of een appje op nummer 06 236 259 17. Neem ook gerust contact op als je nog twijfelt of (nog) geen lid bent van de Mattheuskerk.

– D.J.T. Hoogenboom | predikant